tiistai 3. marraskuuta 2015

#45 Kynsiharrastajan onnea

Ihan ekaksi pahoittelen lähes kuukauden blogihiljaisuutta! Erinäisten teknisten ongelmien, koulukiireiden ja muuten vaan hektisen elämän vuoksi on kynnet ja blogin päivitys jääneet vähän taka-alalle... Nyt kummiskin on taas muutama postaus ajastettuna teille :)

Kuten ehkä jossain postauksessa jo aiemmin mainitsinkin, ottivat kynteni pahasti osumaa siivoushommia tehdessä kesällä. Etu- ja keskisormenkynsilläni on tapana liuskottua muutenkin, mutta Saksan työkeikan jälkeen ne olivat ihan kamalassa kunnossa. Pikaisella visiitillä Suomessa ennen Kyproksen matkaa investoinkin Trindin Nail Repairiin ja olen sitä käyttänyt säännöllisen epäsäännöllisesti huonoimmassa kunnossa olleilla kynsillä. Nyt vihdoin ja viimein kynsistä on kasvanut kaikki ne kärsineet kohdat ulos ja pääsen taas vihdoin pituutta kasvattamaan. Ajattelin kummiskin nyt jakaa teille muutaman kuvan havainnollistaakseni tilannetta.

Tilanne heinäkuun 2015 alussa.
Karulta näyttää, eivätkä kaikki vauriot edes näissä puhelinkuvissa näy, 
sillä niitä tosiaankin oli muuallakin, kuin vain kynsien kärjissä...
Tilanne elokuun 2015 alussa. 
Huomattavasti paremmalta näyttää, muttei vieläkään kehuttavalta. 
Päällä taitaa olla jokin aluslakka.
 Ja tilanne tänään, marraskuun 2015 alussa.
Päällä on kirkas lakka, ja kuvat on otettu vain vasemmasta kädestä, mutta tilanne on hyvin samanlainen oikeassakin. (Lukuunottamatta tallilla katkennutta etusormenkynttä...)
 Eilen viilasin pituutta pois, kun oikeasta kädestä tosiaan katkesi etusormen kynsi. Mutta vaikka ne ei pitkät olekaan, niin hyvältä ne vihdoin ja viimein alkaa näyttää! Tuon vasemmankin käden etusormenkynsi on hieman eri mallinen kuin muut, kun kulma lohkesi syyslomalla lapsenlikan hommissa, mutta tyytyväinen olen. Ihmiselle, joka on tottunut vahvoihin ja kauniisiin kynsiin, on suorastaan kamalaa, kun ne yhtäkkiä ovatkin huonossa kunnossa. Että tällaista kynsionnea tällä kertaa! :D

Nyt kummiskin kyselisin vielä teiltä, että mitä olette tehneet ylläpitääksenne vahvoja, liuskottumattomia kynsiä? Nail repair on auttanut melko hyvin liuskottumiseen, mutta oletteko todenneet esimerkiksi jonkin lisäravinteen vahvistavan kynsiä erityisen hyvin?


Mikä teidän kynsitilanne on?

6 kommenttia:

 1. Vau! Melkoinnen parannus kynsien kunnossa :) onko tuo trind sellainen että sitä pitäisi lisätä oikea oppisesti käytettynä joka päivä tai joka toinen päivä?kuinka usein itse lisäsit? Itse käytän opin nail envyä. Olen huomannut jonkinlaista vahvistumista, mutta en ihme paranemista. En tosin käytä tuota ohjeen mukaan niin että lisäisin tarpeeksi usein vaan aluslakkana silloin kun vaihdan lakat muutenki.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta! :) Ohje sanoo, että alkuun kahden viikon "kuuri", niin että vaihtaa päivittäin uuden trind-kerroksen paljaalle kynnelle. Itse en tuollaista kuuria pitänyt, kun olen laiska uusimaan lakat päivittäin :D Alkuun varmaan noin kuukauden lisäilin 2-3krt viikossa tätä aluslakaksi, nyt käytän pari kertaa kuukaudessa aluslakkana heikoimmille kynsille :) Mitään maailmaa mullistavaa ihmeparantumista ei tapahtunut, mutta koen, et liuskoittuminen on trindin käytön myötä vähentynyt huomattavasti ja jopa etusormenkynnet, jotka mulla on aina ollu herkät lohkeilemaan miten sattuu, on nyt kasvanut nätisti muiden mukana!

   Poista
 2. Vau mikä muutos! Siivoaminen on kyllä omasta kokemusta ihan myrkkyä kynsille, varsinkin jos ne ovat herkemmin liuskoittuvaa sorttia =_= Itse olen käyttänyt nyt pari-kolme viikkoa(?) em. Trindiä kynsillä joka päivä/joka toinen päivä vaikken olisi muuta lakkaa lisännytkään, ja pakko kyllä sanoa että kynsissä on paljon vähemmän liuskoittumia ja vähän ne ovat jo vahvistuneetkin! Kärsivällisyys on näemmä valttia ^_^

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta! Siivotessa kynnet kolisee joka paikkaan ja pesuaineetkaan tuskin tekee mitään hyvää... Mukava, et sullakin on ollut trindistä hyötyä! Ja sepä se, kynsien kanssa pitää aina vaan jaksaa odotella ja uskoa, et kyllä ne sieltä aikanaan kasvaa :D

   Poista
 3. Vautsi vau! Todella hyvään kuntoon olet kyntesi saanut, onneksi olkoon! :) Itsellä auttaa kynsiin lähinnä öljy, eli kynsinauhaöjyä vaan aina lakanvaihdon yhteydessä paljaiden kynsien päälle sekä alle imeytymään puoleksi tunniksi - tunniksi ja sitten vasta uudet lakat päälle. Se tapa on vahvistanut omia hauraita kynsiäni huimasti eikä liuskottumisia ole nimeksikään näkynyt lähes kokonaiseen vuoteen, vaikka ennen se oli arkipäivää :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Itsekin olen sikatyytyväinen näihin nyt! Mä yleensä vain rasvailen käsiä ja lakanvaihdon yhteydessä teen perusteellisen rasvauksen myös kynsinauhoille, mut se itse kynnen öljyäminen on aika vierasta. Pitäisi varmaan siis kokeilla sitäkin touhua, jotta tää saavutettu edistyminen nyt pysyisi! :)

   Poista